Jippii - vihdoinkin täällä!!! Aamulla viimeisteltiin pakkailut ja kolmen jälkeen iltapäivällä saatiin islantilaiset siivet allemme ja lennähdimme tänne tulen ja jään maahan. Lento meni oikein kivasti tulevia päiviä suunnitellessa (btw Icelandair tarjosi ainoastaan chipsejä ja mehua). Laukut saapuivat onnellisesti meidän seuraksemme, saimme paikallista valuuttaa nostettua ja vaihdettua ongelmitta. Etukäteen varattu lentokenttäkuljetus toimi todella hyvin ja päästiin turvallisesti perille Hotel Cabiniin. Bussimatkalla näimme karua, mutta kaunista luontoa ja vähän asutustakin. Tiet vaikuttivat meikäläisittäinkin hyväkuntoisilta ainakin tähän mennessä.


Hotellihuoneemme ovi tuotti hieman alkuvaikeuksia ja jouduimme turvautumaan naapurihuoneen asukkien apuun, että saimme konstikkaan oven auki... nooh, totta puhuen, kun asian tajusi, ei oven aukaiseminen ole ollenkaan hankalaa. Huoneemme on pikkiriikkinen, mutta perussiisti ja meillä on merinäköala :) Ikkunasta näkyy tosin myös rumahko huoltsikka ja vähän teitä, mutta tosiaan reilusti myös merta ja jonkinnäköistä "vuoristoa".


Matkustamisen jälkeen olimme todella nälkäisiä ja suuntasimmekin kaupungille ruokapaikkaa etsimään pikimmiten. Matkalla törmäsimme kadun kulmassa tolppaan nojailevaan vanhempaan mieheen, joka vaikutti voivan huonosti. Kovasti yritimme häneltä kysyä, mikä on vialla, mutta englanniksi esitettyihin kysymyksiin hän ei vastaillut, ähki vain kipeänoloisena. Huikkasimme paikalle ohikulkijan, joka kyseli mieheltä jotain islanniksi ja päädyimme yhteistuumin kutsumaan ambulanssin. Odottelimme sitten paikalla kunnes ampparimiehet ottivan hänet hoitaakseen.


Ruokapaikankin löysimme onneksi lyhyehkön kävelyn jälkeen. Mitään erikoisempaa emme jaksaneet nälissämme etsiä, mutta vatsamme saimme kohtuuhintaan täytettyä pääkadun varrella olevassa kivassa bistrossa nimeltä Tasty. Mahat pyöreinä suuntasimme sitten paikallisen ruoka/sekatavarakaupan tsekattuamme takaisin hotellille hieman palelevina. Sää on melko hyvä, mutta helteestä lähteneinä emme osanneet pukeutua tarpeeksi lämpimästi. Pilvipoutainen, mutta tuulinen sää +7 astetta.
Nyt näkemään kauniita unia ensimmäisenä yönä Islannin maaperällä :) Ja tätä kirjoittaessamme klo on siellä kotimaassa 00.30... Onpahan rytmi kääntynyt jo paikalliseeen aikaan, joka siis on kolme tuntia Suomen aikaa jäljessä. Terveisiä erityisesti vanhemmillemme - lapsenne voivat hyvin :) Ja huomenna päästään issikoimaan!!!