Tämän päivän vietimme shoppailun ja bussimatkailun merkeissä.

Aamulla kipitimme läheiselle paikallisbussien asemalle (Hlemmur) ja avuliaan vartijan ohjaamina löysimme oikean bussin päästäksemme toisen aseman kautta Smáralindin ostoskeskukseen. Ensimmäinen matka Hlemmurilta Mjóddin asemalle meni ongelmitta, koska bussissa oli pysäkit kertova opaste. Toista bussia odotellessamme kävimme ruokakaupasta ostamassa maistiaiseksi perinteisen islantilaisen leivonnaisen (nimi ei nyt muistu mieleen), joka maistui hieman sokeroimattomalle munkille. Bussia vaihdettuamme tuli hieman jännitystä elämään, kun asemat kerrottiin ainoastaan nauhalta tulevalla kuulutuksella, josta ei tahtonut ottaa mitään selvää. Onneksi opettelimme Smáralindin nimen, ja juuri ja juuri saimme siitä selvää :) Osuimme siis oikealle pysäkille ja pääsimme shoppailun valtakuntaan. Parhaaksi kaupaksi osoittautui ehkä hieman Stockman/Sokos-tyylinen liike, josta mukaan tarttui päälle pantavaa molemmille. Keskuksessa on liki 90 liikettä, teinivaatteita, koruja, ulkoiluvaatteita yms. kalliista kohtuuhintaisiin, tunnetuista meille täysin tuntemattomiin merkkeihin. Lounaalla kävimme Energia-nimisessä kuppilassa, jonka täytetty bagel ja caesar-salaatti täyttivät juuri sopivasti.

Paluumatkalla hyppäsimme toisen linjan bussiin, joka vei meidät Mjóddin asemalle huomattavasti suoremmin kuin ostoskeskukseen mennessä. Palasimme kuitenkin vielä toisella bussilla hieman takaisin päin katsomaan, että olisiko suuri hevostavaraliike avoinna. Harmillisesti kauppa oli kuitenkin sulkeutunut jo alkuiltapäivällä, eli valitettavasti emme päässeet katselemaan islantilaistyylisiä ratsastushousuja, jotka ainakin Leena olisi ehkä halunnut. (Onneksi niitä saa myös Suomesta ainakin postimyyntiliikkeiden kautta.) Tuurillamme ehdimme juuri ja juuri takaisin päin menevään linja-autoon ruokakaupassa pyörähtämisen jälkeen. Ja myöskin takaisin Reykjavíkin keskustaan vievään bussiin ehdimme minuutilleen. Bussit eivät täällä kuljen kovin tiheään (ainakaan lauantaisin). Kertalippu maksaa 350 ISK (=noin 2,15 €) ja sisältää vaihtolipun. Hassua on, että bussissa maksetaan käteisellä, tasarahalla, vaihtorahaa ei saa. (Ja täällä kun muuten käy VISA nakkikiskallakin...)

Keskustassa kiertelimme hieman pikkuliikkeitä (lue: turistikauppoja) ja kävimme nauttimassa alkuruokaillallisen sikahintaisessa hienostokalaravintolassa (Fish Company). Leena otti listalta sushia ja Kati jotain lohesta eikä kumpikaan ollut täysin varma, mitä tuli syötyä - maut olivat uusia ja ihmeellisiä. Hauskaa oli, kun naapuripöydän suomalaismiehetkään eivät tuntuneet olevan selvillä, mitä kalaa söivät. :) Kotimatkalla piipahdimme vielä paikallisen punaisen ristin kirpparilla, josta Kati teki mahtavan löydön sovituskopista - kivan mekon erittäin huokeaan hintaan.

Huomenna on sitten viimeinen kokonainen päivämme täällä unelmien Islannissa. Mahtavaa on, kun pääsemme vielä ratsastamaankin!!! Varaus tehtiin hotellin respan tädin toimesta hieman yhdeksän jälkeen tänä iltana - kaikki tuntuu olevan täällä mahdollista :) Ja varmaan mennään myös katsomaan valaita :) Ja tietenkin syödään hyvin viimeisen illan kunniaksi.

Ja nyt on sitten viimeinen mahdollisuus toivoa tuliaisia eli viestiä tulemaan, jos jotain mielii täältä :) Itse sitten palailemme kotimaan kamaralle maanantaina iltapäivällä, mikäli nyt ei mikään tulivuori estä aikeitamme.