Kello herätti meidät aamuneljältä. Silmät hieman ristissä kipusimme ylös sängyistä syömään varhaisaamupalaa. Olimme edellisenä iltana tilanneet FlyBus -kuljetuksen lentokentälle respan kautta viideksi. Menimme sitten hotellin eteen laukkuinemme odottamaan bussia kymmentä vaille viisi. Vähitellen odottelemaan tuli muitakin ihmisiä, myös muutama suomalainen. Kello tuli viisi yli, kymmentä yli ja viisitoistakin yli, mutta paikalle ei tullut kuin väärän firman linja-autoja. Mentiin siinä sitten kyselemään respan mieheltä ja hän sanoi aluksi, että kyllä bussi on tulossa. Hetken odottelun jälkeen käytiin uudelleen tiedustelemassa, missä kuljetus viipyi, ja respasta sanottiin, että viideltä hotellin edessä olisi ollut oikea bussi - ei varmasti, koska olimme jo silloin siellä. Jännitystä alkoi nousta pintaan ja ärsyyntymistäkin oli ymmärrettävästi havaittavissa. Kyllä se bussi sitten sieltä vihdoin tuli - 35 minuttia myöhässä ja kuski ei edes pahoitellut myöhästymistä millään tavalla. Matka lentokentälle meni taas linja-autoaseman kautta, missä meidät pakattiin pikkubussista isoon, täyteen bussiin. Matka meni nuokkuessa hieman haikeissa tunnelmissa Islantia hyvästellessä. Kentälle saavuimme noin kello 6.30 - eli onneksi aivan ajoissa, vaikka suurempia aikoja shoppailuun kentällä ei jäänyt. Lähtöselvityksen teimme semmoisella masiinalla, joka kyllä oli ihan kätevä ja nopea. Myös turvatarkastuksesta pääsimme keveästi läpi ja sen jälkeen painuimme perimään rahojamme veronpalautuksina. Turisteille siis palautetaan ostamiensa tuotteiden hintojen sisältämät verot (tietyistä tuotteista, joiden hinta ylitti yhdellä ostokerralla 4000 ISK), koska ne viedään pois maasta. Meille palautus tulee aikanaan luottokorttitilille ja vähentää edes vähän VISA-laskua.

Pian pääsimme jo koneeseen, ja se lähti hyvissä ajoin. Viimeiset Islannin kruunut käytettiin koneessa ruokaan. Matka meni hyvin: Leena luki ja Kati vain torkkui. Kone ei ollut ihan täysi ja kolmen paikan penkkirivi olikin meidän kahden kokonaan. Perille kotimaahan Helsinki-Vantaan lentokentälle kone saapui liki ajoissa eli paikallista aikaa noin puoli kolme iltapäivällä. Pienen etsiskelyn jälkeen löysimme myös matkalaukkumme. Katin äiti tuli hakemaan matkalaiset kentältä ja lyhyen ajomatkan aikana ihmettelimme Suomen kesän vehreyttä. Sään kannalta paluu oli pehmeä lasku, koska helteiden jälkeen sää muistutti nyt paljolti Islannin lämpötiloja.

Erittäin onnistuneen ja kokemusrikkaan lomamatkan jälkeen oli kiva palata kotiin. Toivottavasti joskus on mahdollisuus päästä uudestaan tutkimaan Islannin ihmeitä, sillä paljon jäi tietysti nähtävää ja koettavaa. Suosittelemme kaikille Islantiin tutustumista - ainakin meidän matkamme oli mahtava!